Monday, March 29, 2010

pergi nya 'KEKASIH HATI' ...

smlm..terasa sedih teramat sgt..pergi nya si comel dlm family aku..akhirnya,mak dia amik si comel itu jgk..pe leh buat,ank org..nk xnk,kami kne trima..si comel balik ke johor,trus duduk sana..ntah bla akn jumpa si comel ni lagik~~
salu,kalo sape² balik kje,msti ada suara halus mnyapa..baik mak,aku,adik,ayh n kakak aku,pasti disapa dgn mesra,dgn tergedikz~~ kdg²,nk pegi kje,berat ati nk tgglkan si comel dgn ayh..sbb,bila aku da siap² nk g kje,msti dia dah amik bju dr bakul bju dia.. "nk ikot yayang".. sapa si comel... "xleh la,adik tggl ngn atok! nti ayg bli popok ok?"..bls aku. "nanakkkk!! nk ikot ayg!" rajuk si comel.. "jom² masuk bilik atok..amik bantal,amik susu,amik ting(puting).. kang ikot atok g nengok kuda ye,naik moto".. jwb aku balik. (tpaksa menipu).
"ayg! nk amin.." sambil aku hulur tgn.. muahhhhhhh..babai yayang..
trus aku g kje..ari² strusnya,cmtuh gak..tpaksa gn helah spaya dia xnanges nk ikot aku.. hehehe
alahaiiii si comel..smlm,btol² ktaorg nanges..sape yg nk tdo ngn mak lang tiap² mlm?sape yg nk gaduh ngn ecah kalo adik xde?siap tarik² rambut lgik...
ntahla...byk kngn dgn si comel..berat ati rs nk bpisah smlm..smpai kakak aku ckp,umi si comel nanges jgk dlm kete..tgk la mcmna nti,arap si comel balik sni balik 1 ari nti... sgt² rindui si comel~~





syg kamu!!

Sunday, March 21, 2010

jgn ada benci..

akhir2 ni aku moody sket.. bkn pe..dlm FB,aku dapati rakan skola rendah da delete aku..bla ditnya dgn kwn2 len..ada la 2-3 org lgik kne delete...whatever laaaa...aku pon mls la nk amik tau dgn org yg mcm ni...serius aku ckp,aku temukan kwn2 dlm fb utk mrapatkan hbgn yg da lm tpisah...tp??mcm ni ko buat..siyes aku kcik ati!!xpe2..aku mls da amik tau hal sape2..lantak kan...
biar dorg tau aku kecik ati..korg nk ckp pe,ckp la..korg ada mulut,jd korg ada hak...wlupon korg nk kutuk aku ni sensitif ke,nk putus sahabat ke,terpulang!
ni lagik 1 kes...bermula nye dgn bc komen2 yg tdapat di wall SKSS,aku dpt agak si A akan ke kl..hmmm...pelik jgk,np xajak kwn2 yg dok sni jgk turun kl?ni sikap pilih kasih ke?
ye2..aku tau si A da entertain korg wktu kat perak..dgn baik skali kan..tp wajar ke ktaorg ni dipandang sblh mata...?skurang2 nye ajak la kan ktaorg ni wlupon ktaorg xdpt pegi...tp.........??
ntah la...btol2 xphm.....mmg aku nanges wktu msj ngn juju..aku tkilan dgn sikap dorg..juju mmg jnis xkisah..tp aku?
xpe laaaa...aku xleh wat pe pon kan..yg pnting dorg bahagia..btol kata juju,watpe aku sdih sdgkan dorg hepi kat sn??hmmm...pe2 jek laaa...trus trg aku ckp,aku xde mood nk bsembang ngn sape2 buat ms ni...arap ada yg phm laaa...kalo dorg nk maki aku kat page skss pon...up to u laaa..aku xsebaik org len..tp...skurang2 nya aku xpilih kasih dlm mrapatkan sesuatu hbgn... tma ksh la wat juju n ain sbb mereda kan ksedihan aku... love u gurls..

Thursday, March 4, 2010

reunion SKSS Batch 97'

salam....agak bz mgu lpas sbb ada reunion yg mlibatkan rakan2 skola rendah...sgt2 hepi jumpa kwn2 lm...teramat lm...
teramat rindu...xtau nk gmbrkan mcmna laaa...1st day aliaa n nana smpai sitiawan,aku tempatkan dorg di hotel yg bdekatan dgn umah aku n dayah spaya sng aku atau amik dorg...
mlm tu kami smua (yg mne ada) g mkn2...ada la dlm 9 org...aku,aliaa,nana,dayah,juju,ain,sopi,muaz n mazrul...
mkn kat manjung...sembang2...time nk byr,aliaa da bgn dlu...siotttt,rupa2nya dia da byrkan smua....lia2....da la dtg jauh2 lg nk blnja2 kitaorg...
pastu dorg ajak g lumut.....lepak2,bgmbr...happening laaa...
pastu dorg ajak g karok plak daaaa....aku mmg xdpt la kan...hehehehehe
msti mau pulang,da lewat...ngamuk mem aku kat umh nti...
sok nye,pagi2 ktaorg da bkumpul kat dpn hotel dorg sbb nk g wedding fendi...
tmbh plak am,kamarul n hatta otw dr k.l...
da smp,kta mkn2 sembang2...
lmbt giler pngantin,smp ktaorg tambah2 air la byk kali....hahahahahaha
aliaa n dayah jgn ckp la kan,asek bgmbr jekkk...
dlm kul 2 cmtu pngntin,dtg....sgt2 cntik okehhhh...oren lagik....
hehehehehehe
da hbis pngntin mkn,sesi bgmbr....fendi sgt2 sporting...best!!!! sgt gempak la dak2 skss ni...

ptg plak,siap2 g marina island...pngntin ada situ rupanya...
hehehehehe...sesi bgmbr lagik...xhbis2!!

kmudian,g teluk batik...
mlm plak g mkn kat muara d'bakau...heheheh
pastu karok!!!!!hehehehehe

sok pagi plak,bsiap utk ke umah modi plak...modi wedding la pe lgi...
singgah umah muaz jap,smbil2 lawat ckgu maziah....
cikgu siap bg mkn bubur kacang lgi....sdp!!!hehehehehe
dlm kul 12 camtu,ktaorg 4 buah kete gerak ke ipoh...smpai dlm kul 1 lbh camtu kot...lupa plak...
alhamdulillah slmt smpai...
jumpa fizah time tu,tp dia nk balik...sesi bgmbr jap...hehehe
da salam2,g mkn la kan,lapar sgt...
da mkn2,sesi bgmbr semula....ngn kwn2,ngn pngntin....haishhhhhh letih....
bla dak2 k.l nk balik,salam2 la kan...adoiiiii ms neh airmata da bgenang da....
time peluk lia,hbis nanges trus....dorg da ngusik2...
siot jekkkk...
biasa la lm xjumpa,bla 3hri bsama,mmg sdih nk bpisah....
leh plak da salam2 dorg ajak g minum....tidakkkkkkkkk!!!!
aku jdik bahan lagik la nmpk nya...
ne idak nya,da nanges2,dorg ajak minum plakkkk...hehehehehehe
g la minum kat restoran ehsan....sambil2 tu lia msj ckgu rahmah,mak wafi...
wafi xdpt nk join...lgpon time tu la br ktaorg dpt no tpn ckgu rahmah...sedihhhh xdpt jumpa lg sorg kwn...
pas minum,br btol2 bpisah...
sedihhhh tp thn....
pe pon,masing2 slmt sampai umah...dak2 k.l smp umah dlm kul 8 lbh cmtu...
alhamdulillah...
moga psahabatan ni xkan putus smpai bla2...
rindu kalian smua!!!! sgt2 rindu kngn bsama korg!!!!