Friday, June 4, 2010

Moody~~

salam syg smua~~
dah lm nmpknya aku xupdate blog..rs mls bertamu dlm diri ni...
biasa la,kdg2 tlampau rajin,kdg2 tlampau malasssss...
hmmm,sjak akhir2 ni aku moody skit...dgn sape2 ponn..
even kat umah pon,aku xbyk ckp...ntahla..rs mls nk bukak mulut...walaupon org ckp aku buat muka,xkisah laaa...aku mls nk ckp lebih...kalo aku da wat muka camtu,xpyh la nk tegur2 aku...aku mmg mls nk bsembang...
kat FB lgik laaa...ada la dgn sorg dua yg aku cukup mls nk btegur sapa...maaf kwn2...
oh...lupa nk bercerita...br2 ni dpt la add kwn2 SMTP...wlau ada yg aku xbp cam,aku sgt hepy ok...sbb dorg tegur aku dgn baik...kdg2 komen berjela2 dok sembang psl gmbr dlu2...hahahaha
tmbh lg si ANUSHREE...memula xcam jgk,lm2 tu br prasan sape dia...hehehe..
dia xde kat malaysia ni,dia study kat indonesia...bakal doktor tuuu...tahniah anu!!
sonok sembang dgn kamu,wlupon aku skola situ jap je... =)
pe pon...SMTP best!

Monday, May 10, 2010

IKATAN SESUATU PERHUBUNGAN~

ikatan yg suci xdpt dbanding dgn harta yg sbyk mne skalipon....sungguh,ikatan tu penting dlm meniti sesuatu phbgn..cukupla sgala mslh yg salu tjdi di dpn aku,byk motivasikan diri ku utk lbh bhati² dgn alam fana ni...
dlm nikmat utk mengecapi sesuatu kbahagiaan,kdg² dlm xsedar kta "diganggu" bayang² org yg ada niat trtentu..
cukupla..yg mne ada suami atau isteri,bwk² la setia pd yg satu....kdg² jg la ati kedua² pihak..baik suami atau isteri..sm jgk yg mne da btunang..jgn membelakang kan tunang sndri utk kepentingan diri..yg da berpunya pon sm..cb la utk setia..cb la utk memahami pasangan,sbb sblm melangkah ke alam rumahtangga,lg byk tggungjwb yg perlu di pikirkan..andai dlm phbgn yg mcm ni pon blom mampu nk tangani,pikir la byk kali sblm nk bkawen...
aku bkn sebaik² manusia...skurang² nya,ni utk buka mata hati aku utk berfikir dgn lbih mendalam..
byk bnda yg menakutkan aku sbnrnya..sbb,aku sndri da byk kali gagal...gagal??apakah?gagal mendapatkan cinta yg sejati...alangkah bahagia nye andai ada org yg menyayangi aku seadanya..yg boleh trima aku dgn fizikal aku yg mcm ni...tp...ntahla...kbykan lelaki,lbh pntingkan paras rupa..bkn utk menindas lelaki,tp ni la yg tjdi di dlm realiti....
pe pon...aku msh blm mampu menjalin sesuatu hbgn krana ni smua hnya utk menyakitkan ati sorg perempuan sperti aku....lbh baik aku mcm ni,dr sblm ni...sbb,skurang²nye,aku msh ada sebuah keluarga yg amatlah ambil berat tntg ank yg degil ni..ye,aku amat bsyukur..tima kasih ya allah...kau beri aku kesempatan utk berubah utk mnjadik seorang yg lbh baik...insyaallah!


** jgn tny psl kawen pd aku..sbb,allah da tetapkan sape jodoh kita...cuma cepat@lambat je 'jodoh' tu dtg **
(^_^)

Sunday, May 9, 2010

Penawar Duka Lara

selamat ari ibu,MAK!
mga ari ibu thn ni membawa seribu kbhgiaan buat diri mak wlupon pelbagai dugaan dan ujian dtg bertimpa²..
sesungguhnya,nas amat bersyukur dpt mak seperti mak,wlupon kdg² kalo mak dpt membebel,sumpah ktaorg bosan~! haahahah..
mak..dr pndgn mata ni,da byk mak menangis sbb ank² kan..terutama pd tingkah laku nas..
nas tau nas la yg byk nyusahkan idup mak spnjg nas idup..maaf kan nas,mak..kdg² xde niat pon nk luka kan ati mak wlupon sebesar kuman..sumpah!
insyaallah,andai nas msh bnyawa di bumi ni,nas janji akan jd ank yg tbaik di antara yg tbaik..nas janji xkan sia² kan hari tua mak..insyaallah..
maafkan nas,andai 1 ari nti nas xmampu nk bahagia kan mak..andai nas 'pergi' dlu dr mak,mohon seribu kemaafan dan redhakan lah pemergian ank mu ini andai ajal menjemputku..
ye,mak mmg ibu tbaik...disaat ank² mak susah,mak la yg bantu kami wlupon xbyk..itu la ksh sorg ibu..kan mak?
byk bnda yg nk nas katakan,tp pyh nk luahkan di sini..
cukuplah nas nk mak tau,nas syg mak dunia akhirat...
mak la penawar duka lara nas dr dlu,kini dan selamanya...
love u always,mom~



** xdpt aku bayangkan andai mak xde di dunia ni **
kosong la hdup aku tnpa kwn gurau senda..

Tuesday, April 27, 2010

hepy bday syg~

smlm...bday NAQHAFID HAIKAL,ksygan ku~
hepy bday syg yg ke 2thn!
xdpt nk sambut,sbb dia kat Johor..sgt² rindui dia..
smlm,anta msj kat papa dia wish bday utk afid..xde dpt pe² balasan..
xpe la,mgkin xnk ktaorg gngu ank dorg dah kot..
tp..pg ni,umi afid anta msj...actually dlm msj smlm,aku ada selit 1 permintaan..nk taux ??
heeeeeeeeee~~ aku nk pinjam afid slama sebulan dok perak~!
hahahahaha
msj yg umi dia bg,amat la memuaskan ati aku~ sgt² sonok ok!
dia bg je pinjam afid,tp dgn syarat,msti pulangkan balik...
hahahaha,gilo apo aku xpulangkan ank org?hahaha
aku janji kat dia,aku pulangkan balik bla cukup sbulan..hehehehe...best²!!
aku pon xtau bla nk amik afid..tgk la kalo mak aku bg aku n adik aku g johor nek bas,utk amik afid,aku on jek~
kalo mak ayah aku sndri yg nk g amik,aku xkisah...tp dorg tau ke umah demok tu????hahahahahaha
dpt bmanja dgn demok sbulan pon jdik laa....nt² leh amik lg,ye x??
hehehe
bkobar² rs nya...rindu wooo..
dgn keletah dia tu,dgn nakal dia tu...haishhhhhhhh buat aku xtdo mlm~!! hahahaha
afid...sbr ye,nti mak lang dtg...insyaallah!
(itu pun kalo demok ni ingt kat aku..kalo xingt dah,naya jek aku turun JB)

(^_^)


Wednesday, April 7, 2010

saya amat RINDUKAN dia~~

ye...saya amat RINDU kan si comel itu~~
dah seminggu dia balik ke pangkuan family dia..
bla balik umah,rs kosong je..rs xberseri..rs mcm xmeriah..
alahai hatii...sabar laa.. dia bkn hak abadi kamu.. biarkan..
ntah mcmna keadaan si comel tu skg... dah mkn ke blom?
dah mandi ke blom?
aku tau keadaan dia bla bsama family dia...
kdg² dibiarkan comot smpai mlm.. kdg² dibiarkan xmkn..
alahai syg... xdpt bygkan keadaan si comel neh..
ingt lagi sblom aku g kje...
bla aku siap²,tgh btulkan tudung kat cermin dapur,si comel dtg..
ayang...nk kakan (makan)...
bygkan bdk sekecik tu tau erti lapar...
setidak² nya,aku goreng telur utk alas perut dia sblom g kje..
byk jgk dia mkn...sonok tgk dia mkn..
btol² rindukan dia laa~~
mak aku pe tah lgik...balik skola msti pggil afid~!!
seolah² dia ada kat umah mcm salu.. tp xde da skg ni si comel tu...
kalo x msti tgu dpn pintu bla dgr bunyi kete mak...
bla time mkn,msti bg dia mangkuk,dia yg nk suap sndri..
wlupon tumpah² tp hbis gak...
dgn terkangkang kaki dia,sgt chumellll!! hahaha
adik... kmu rindukan ktaorg x?
sbb....ktaorg rindukan kamu sgt²~~~~~ !!!!!



Monday, March 29, 2010

pergi nya 'KEKASIH HATI' ...

smlm..terasa sedih teramat sgt..pergi nya si comel dlm family aku..akhirnya,mak dia amik si comel itu jgk..pe leh buat,ank org..nk xnk,kami kne trima..si comel balik ke johor,trus duduk sana..ntah bla akn jumpa si comel ni lagik~~
salu,kalo sape² balik kje,msti ada suara halus mnyapa..baik mak,aku,adik,ayh n kakak aku,pasti disapa dgn mesra,dgn tergedikz~~ kdg²,nk pegi kje,berat ati nk tgglkan si comel dgn ayh..sbb,bila aku da siap² nk g kje,msti dia dah amik bju dr bakul bju dia.. "nk ikot yayang".. sapa si comel... "xleh la,adik tggl ngn atok! nti ayg bli popok ok?"..bls aku. "nanakkkk!! nk ikot ayg!" rajuk si comel.. "jom² masuk bilik atok..amik bantal,amik susu,amik ting(puting).. kang ikot atok g nengok kuda ye,naik moto".. jwb aku balik. (tpaksa menipu).
"ayg! nk amin.." sambil aku hulur tgn.. muahhhhhhh..babai yayang..
trus aku g kje..ari² strusnya,cmtuh gak..tpaksa gn helah spaya dia xnanges nk ikot aku.. hehehe
alahaiiii si comel..smlm,btol² ktaorg nanges..sape yg nk tdo ngn mak lang tiap² mlm?sape yg nk gaduh ngn ecah kalo adik xde?siap tarik² rambut lgik...
ntahla...byk kngn dgn si comel..berat ati rs nk bpisah smlm..smpai kakak aku ckp,umi si comel nanges jgk dlm kete..tgk la mcmna nti,arap si comel balik sni balik 1 ari nti... sgt² rindui si comel~~





syg kamu!!

Sunday, March 21, 2010

jgn ada benci..

akhir2 ni aku moody sket.. bkn pe..dlm FB,aku dapati rakan skola rendah da delete aku..bla ditnya dgn kwn2 len..ada la 2-3 org lgik kne delete...whatever laaaa...aku pon mls la nk amik tau dgn org yg mcm ni...serius aku ckp,aku temukan kwn2 dlm fb utk mrapatkan hbgn yg da lm tpisah...tp??mcm ni ko buat..siyes aku kcik ati!!xpe2..aku mls da amik tau hal sape2..lantak kan...
biar dorg tau aku kecik ati..korg nk ckp pe,ckp la..korg ada mulut,jd korg ada hak...wlupon korg nk kutuk aku ni sensitif ke,nk putus sahabat ke,terpulang!
ni lagik 1 kes...bermula nye dgn bc komen2 yg tdapat di wall SKSS,aku dpt agak si A akan ke kl..hmmm...pelik jgk,np xajak kwn2 yg dok sni jgk turun kl?ni sikap pilih kasih ke?
ye2..aku tau si A da entertain korg wktu kat perak..dgn baik skali kan..tp wajar ke ktaorg ni dipandang sblh mata...?skurang2 nye ajak la kan ktaorg ni wlupon ktaorg xdpt pegi...tp.........??
ntah la...btol2 xphm.....mmg aku nanges wktu msj ngn juju..aku tkilan dgn sikap dorg..juju mmg jnis xkisah..tp aku?
xpe laaaa...aku xleh wat pe pon kan..yg pnting dorg bahagia..btol kata juju,watpe aku sdih sdgkan dorg hepi kat sn??hmmm...pe2 jek laaa...trus trg aku ckp,aku xde mood nk bsembang ngn sape2 buat ms ni...arap ada yg phm laaa...kalo dorg nk maki aku kat page skss pon...up to u laaa..aku xsebaik org len..tp...skurang2 nya aku xpilih kasih dlm mrapatkan sesuatu hbgn... tma ksh la wat juju n ain sbb mereda kan ksedihan aku... love u gurls..

Thursday, March 4, 2010

reunion SKSS Batch 97'

salam....agak bz mgu lpas sbb ada reunion yg mlibatkan rakan2 skola rendah...sgt2 hepi jumpa kwn2 lm...teramat lm...
teramat rindu...xtau nk gmbrkan mcmna laaa...1st day aliaa n nana smpai sitiawan,aku tempatkan dorg di hotel yg bdekatan dgn umah aku n dayah spaya sng aku atau amik dorg...
mlm tu kami smua (yg mne ada) g mkn2...ada la dlm 9 org...aku,aliaa,nana,dayah,juju,ain,sopi,muaz n mazrul...
mkn kat manjung...sembang2...time nk byr,aliaa da bgn dlu...siotttt,rupa2nya dia da byrkan smua....lia2....da la dtg jauh2 lg nk blnja2 kitaorg...
pastu dorg ajak g lumut.....lepak2,bgmbr...happening laaa...
pastu dorg ajak g karok plak daaaa....aku mmg xdpt la kan...hehehehehe
msti mau pulang,da lewat...ngamuk mem aku kat umh nti...
sok nye,pagi2 ktaorg da bkumpul kat dpn hotel dorg sbb nk g wedding fendi...
tmbh plak am,kamarul n hatta otw dr k.l...
da smp,kta mkn2 sembang2...
lmbt giler pngantin,smp ktaorg tambah2 air la byk kali....hahahahahaha
aliaa n dayah jgn ckp la kan,asek bgmbr jekkk...
dlm kul 2 cmtu pngntin,dtg....sgt2 cntik okehhhh...oren lagik....
hehehehehehe
da hbis pngntin mkn,sesi bgmbr....fendi sgt2 sporting...best!!!! sgt gempak la dak2 skss ni...

ptg plak,siap2 g marina island...pngntin ada situ rupanya...
hehehehehe...sesi bgmbr lagik...xhbis2!!

kmudian,g teluk batik...
mlm plak g mkn kat muara d'bakau...heheheh
pastu karok!!!!!hehehehehe

sok pagi plak,bsiap utk ke umah modi plak...modi wedding la pe lgi...
singgah umah muaz jap,smbil2 lawat ckgu maziah....
cikgu siap bg mkn bubur kacang lgi....sdp!!!hehehehehe
dlm kul 12 camtu,ktaorg 4 buah kete gerak ke ipoh...smpai dlm kul 1 lbh camtu kot...lupa plak...
alhamdulillah slmt smpai...
jumpa fizah time tu,tp dia nk balik...sesi bgmbr jap...hehehe
da salam2,g mkn la kan,lapar sgt...
da mkn2,sesi bgmbr semula....ngn kwn2,ngn pngntin....haishhhhhh letih....
bla dak2 k.l nk balik,salam2 la kan...adoiiiii ms neh airmata da bgenang da....
time peluk lia,hbis nanges trus....dorg da ngusik2...
siot jekkkk...
biasa la lm xjumpa,bla 3hri bsama,mmg sdih nk bpisah....
leh plak da salam2 dorg ajak g minum....tidakkkkkkkkk!!!!
aku jdik bahan lagik la nmpk nya...
ne idak nya,da nanges2,dorg ajak minum plakkkk...hehehehehehe
g la minum kat restoran ehsan....sambil2 tu lia msj ckgu rahmah,mak wafi...
wafi xdpt nk join...lgpon time tu la br ktaorg dpt no tpn ckgu rahmah...sedihhhh xdpt jumpa lg sorg kwn...
pas minum,br btol2 bpisah...
sedihhhh tp thn....
pe pon,masing2 slmt sampai umah...dak2 k.l smp umah dlm kul 8 lbh cmtu...
alhamdulillah...
moga psahabatan ni xkan putus smpai bla2...
rindu kalian smua!!!! sgt2 rindu kngn bsama korg!!!!

Monday, February 15, 2010

my sis engagement

meriah sgt²...itu yg aku dpt gmbrkan wktu hari pertunangan kakak aku,14 februari 2010..heheheh
lauk pon xcukup...hahahaha
rmai yg dtg...biasa la kalo ada knduri pe2 dlm keluarga aku,msti rmai...
itu yg mkanan xcukup...hehehe
pe²,tahniah kakak ku!
moga ini pilihan yg tbaik untuk mu..







Thursday, February 11, 2010

happy

ya ampunnnnnnn...setelah 8thn xjumpa,akhirnya jumpa jgk kwn 1 skola...afizolikram...hehehehe
am...am...ko msh mcm dlu...hepy giler dpt jumpa n sembang² ngn ko mcm dlu²...

alkisahnya,am ni kwn wktu skola teknik dlu...dia bdk automotif,kapel ngn kwn sekelas aku,yusnida..
skg ni da xkapel da la..kenangan,cinta monyet...hehehehe
pe pon...ko best am!
dgn demam nye,ko nk jgk jumpa..siap tpn tny aku katne...
hehehe
da la ko demam,minum coke plak tuh!
haiyaaaaaaa...
xpe²...ada ms nti kta jumpa n borak² lgik ye hencek am!hahahahaha~~~
terbaek wok~~~
ko ttp ensem mcm dlu²...


ampunnnn...aku curik gmbr ko dr FB!!hahahaahaha~~

Monday, February 8, 2010

ada aku kisah...?

ni la manusia...xsedar dek untung...
nk idop senang jekkk...
mcm2 hal jdik kat opis...
aku keje ngn pakcik aku,pakcik aku yg bayar gaji aku,jdik ko xpyh la nk suruh2 aku wat kje untuk company ayh kau...
xksh la company sape2 pon...yg penting,aku dpt duit dr MOZARIF...
phm x??
bla aku anta msj bgtau xnk wat kje2 yg dia suh,melenting plak dah....
da lm aku sbr okehhh...
sblm ni ko suh org lain buat,ok fine....aku leh diamkan lagik...
tp...bla kau suh aku,mmg xdpt laaa..
melenting bkn main lagik....siap ungkit kertas2 yg kat opis ni dia yg bli....
laaaaaaaaaaaa....ko xpk ke kertas2 yg ko guna untuk wat invoice,quotation,sblm aku masuk dlm syarikat ni....??
itu mesti ko xpk kannn...
pastu bla aku ckp,ko melenting baik pnya...
sblm ni janji mcm2...
ko ckp nk cari keje untuk company ni laaa....
baik jek ko ckp...janji manis jekkk....
last2 yg ko bwk balik dlm opis ni,kje untuk syarikat ayah ko...
wah2....mmg aku menyirap sgttttttttttttttttt!!!
itu pon msh xsedor2 lagik...
pastu bising kunci opis da btukarrrr...
pdn muka korggggg...
time masing2 ada kunci,buat opis ni mcm korg yg pnya kannnn...
sesuka ati korg nk masuk bla....nk balik blaaa..
bil api sape yg byr???pakcik aku jgk!!!
korg senang lenang,goyang kaki!
bgus sgguh!!!
msuk opis mlm2 plak tuh...korg xde umah ke???
xde ank bini????
yg korg masuk opis wat kje mlm2 pehal!!!!!!!
time opis hour xnmpk lgsg muka korg...
eiiiiii...mmg sakit ati btol laaa....
sabar jek la....
ckp bkn main angkuh lagikkkk kannnn....
ko leh la ckp besar,projek byk masuk kan.....
skit pon aku xheran org mcm ni laaaa...
blagak jek lbih watpe???
pastu siap ckp nk sepak terajang aku kalo jumpa....
ko pk aku xde mak bapak????
atau ko nk mak bapak aku sepak terajang ko balik????
kalo nk cb la buatttt...
sng2 aku suh polis jek sepak terajang ko kat lokap...
haaaa yg tu tbaekkk dr ladang kannnn...
msti ko nyesal xsudahhhh....
dah laaa...
stop sni dlu...
aku sabar jek skg ni!!!

Sunday, February 7, 2010

F.U.N ~~~~

ya tuhan...wlupon letih,tsgt2 la best smalam..
basuh baju,kemas bilik,bakar sampah,sidai baju...
smua wat sm2...
mcm wonderpets...apa yg penting,kerjasama~~~
hehehehe!!
ahad ni my sis engagement...
wahhhh,sgt2 excited kami mengemas bilik+kemas umah...
besh2!!
hehehe
sambil2 tu wat brg2 hantaran skit2...
kotak hantaran yg long+chik pnya dlu,ada yg msh elok...
ada jgk yg da dimakan anai2...
aduhai...anai2...teruk nyaaaaaa...
byk kotak dibakar...
(ni br kemas sikit2....sj letak atas katil dulu)
hantaran belah pompuan,9...tp mgkin lebih kot..
biasa la...makcik2 msti ada yg nk bg skit kan..
xtau np...rs mcm best sgt...
hehehe
tp...aku msh blom temu jodoh...
so,redha je la...
pe yg pnting,kakak aku bahagia sbb dia da lalui mcm2 dugaan..
insyaallah...
arap bakal abg ipar aku dpt jaga kak e dgn baek!
tbaek dr ladang~~
tambah plak,bakal abg ipar aku bukak kedai kek kat sri gombak...
wahhhh...kek yg dia buat sgt sdp okehhhh....
tambah lagi chocolate moist~~~
huiyooooo...marvelous!!!
hehehehe

haaaa....sabtu aritu jdik ajk sukan di skola mak...
wah...happening btol...
mcm2 lagu yg pngacara sukan mainkan...
bdk2 siap juget2...chumellll jek...
hehehehe
dgn panas nya...merah2 muka aku...hehehehe
tp...dpt topi koboi lgik...tema sabtu tu,warna ijo...hehehehe
wahhhh best!!
saya sgt suker!!!heheheh
ni br upload gmbr...wait n see...
hehehe