Wednesday, November 25, 2009

celaru




salam..
ari2 yg aku lalui skg neh bgaikan mcm xde pe2 makna...ye,aku tramat rindukan seseorg..
dan yg pasti,dia bkn milikku..dan,aku bkn perampas..
ktaorg knl da hampir 1thn 7bln...alhamdulillah...tp spnjang pkenalan tu,byk yg kami lalui..
maklum la,aku sekadar menumpang ksh syg...


dan,aku xkan rmpas hak org len...kptsn nye,aku mtk phbgn kami terlerai even sbgai kwn skalipon..
ye,aku tramat sygkan dia...tramat syg..tp aku redha...dia hak org len,dan aku yakin dorg akn bhagia wlupon kdg2 krisis antara dorg teruk..
xpe...akan aku simpan perasaan neh...sape yg xnk dsygi dan menyayangi kan?
sikap aku lbih kpda kasih syg...kalo aku syg kan seseorg tu,aku akn syg btl2...
tp org xnmpk ksh syg aku tuh...xpe...pe leh aku buat?
mgkin blom ada org yg celik mata....


ntah np,akhir2 neh aku tringt2 si dia...gmbr2 dia dlm hp aku pon,mmg aku xtgk da...
teddy bear yg dia bg wktu valentine day tuh,mmg aku simpan baek2 dlm almari...
bkn untuk melupakan trus,tp untuk persediaan hdup...
means,aku akan cb lupakan dia..tp,kngan antara aku n dia,akn aku simpan kemas2 dlm hati aku...
wlupon aku dan dia xlgik bhubung,aku msh rs kan yg ikatan kuat antara kami...ntahla,mgkin hnya perasaan aku jek...


pnh 2x gf dia msj aku...maki baik pnya..
itu cta dlu la...nk djdikan cta,aku anta msj ucap salam pkenalan kami slama 1thn aritu...
time tu,dia g isi myk,hp dlm kete...awek dia plak yg bc msj tuh...kantoi la kan...
btubi2 dia anta msj kat aku,haram aku bls...mls la aku nk gduh2...
aku bkn jnis pmpuan yg lagik nk wat gf org naik angin bla bf dia ada affair ngn org len...
aku tau aku slh,tp...kmi hny kwn...!xlbih dr tu,wlupon msing2 ada perasaan syg...
ktaorg simpan lelok,sbb xnk kusutkan keadaan..
penyudahnya,aku undur diri...
mcm lagu DISANA MENANTI,DISNI MENUNGGU...


pe pon...aku ttp doakan yg tbaik dlm hbgn dia...
biarla smpai ke ank cucu...
aku bkn pompuan jht okehh...
ye,dia mmg lelaki yg perfect dmata aku...lelaki yg penuh dgn sifat ksh syg...
lelaki yg penuh dgn sifat hormat...sifat tolak ansur...
mga dia sntiasa ceria dsmping yg tsayang.....
aku bukan sape2..... 

Monday, November 2, 2009

aku,dia dan kamu... (*_^)

salam..
xtau nk update pe,tp tringt zaman dulu2....
time kecik2...time kanak2..time remaja...

besttttt....
time kecik2 biasa la,nakal...da beso pon sm jgk...hehehe
tp...tringt balik waktu jg opah kat kg...

time tu keadaan opah xbp mengizinkan...

tp opah still leh mencangkul blakang umah...still leh ngajo dak2 ngaji...
garang woooo...

rotan msti ader!
hehehe...
time jaga opah kat kg,aku bhubung ngn kezen aku si murni...waktu tu dia blaja kat melaka..
biasala,boring pnya pasal beb...surat menyurat la phubung kami...

mcm2 cta ktaorg balas...
sambil2 tu kutok2 gak laaa...hahaha
kalo antara ktaorg lambat balas,msti bising...hehehe
dlm surat tu,aku ada mtk cadangan dia nk bwk opah g mana....
aku cadangkan,nk bwk g boling....wakakakaka...
klako!
opah da la umur 70 lebih....xkan nk bawak g boling???
merepek!
mcm2 la ktaorg cta...tp cta yg masing2 wat ktaorg xleh nk benti ketawa!
mcm2 hal la aku wat ngn kezen aku neh...
time opah tdo,aku leh turun ikut pintu blakang,pastu g lepak kat bawah...ngn kezen aku laaa...
kdg2 tu,siap g mkn2 kat kedai kat pekan PARIT tu...hahaha
pnh 1 hari tu,ntah mcmna,opah kunci pintu blakang...terkedu aku xdpt masuk...waaaaaaaa
last2 nya,tpksa amik tindakan drastik,tdo ngn kezen aku!hahahaha
best2!!!
kdg2 tu mak dia siap masak2 lg...
paling best,char keautiaw...perghhhhhhhh....
rndu nya waktu tu....
nti akan ku upload surat2 kami...
hehehe...
pecah perot bc surat2 tu...hahaha