Sunday, December 27, 2009

Sandarkan Pada Kenangan...

ye,aku xtau np msh ada lagik sisa2 kerinduan aku pd dia...
ya tuhan....tlg la buang perasaan yg aku xdpt nk bendung lagik neh...
bla aku tringt kan dia,secara automatik,airmata aku akan mengalir...
teramat rndu kan dia...
arini kalo diikutkan 28 Disember 2009,cukup 1thn 10bulan ktaorg kenal...
da hampir 2thn...tp sbnr2nya,aku mmg msih perlukan dia...
aku jugak akan cb lupakan dia,sbb nya hnya 1...dia milik org lain...
al kisahnya,dia pon xpeduli kan aku,jd sape aku untuk pedulikan dia???
xpatut kan?
bkn aku nk menidakkan perasaan yg mmg sebati dlm hati aku neh...x langsung...
tp...aku msh tabahkan diri aku untuk lupakan sape dia yg pnh hadir dlm hdup aku...
ntahla...ye,aku insan yg lemah!selemah2nya,sbb aku msh blom brupaya lupakan dia...
sdgkan dia...?mungkin da buang aku dr hdp dia jauh2...
pe lagik yg harus aku buat...
xpe la...biarlah dia mjadi kngn yg tramat indah dlm hdp aku ni...
sememangnya,dia mmg insan yg aku syg spenuhnya...
aku arap dia bahagia bsama insan yg spatutnya jd milik dia...yg dpt jaga dia sepenuh nyawa...
aku arap2 kekasih awl dan akhir dia dpt jg dia sbaik mgkin..
trima kasih atas sgala2nya...

Monday, December 14, 2009

yg dekat kta rapat2 kan,yg jauh kta erat2 kan... (",)


salam..entry aku kali neh mgisahkan ptemuan kwn2 lama dlm FACEBOOK..kwn2 skola rendah yg da tpisah..
tmbhn plak wktu tuh,aku tukar skola cnvent,sitiawan n teknik kuala kangsar..yg ne still skola tok prdana,msti la sntiasa jumpa...
tp aku?lgsg xjumpa da..yg jumpa slalu pon,dayah..


dayah mmg 1 skola ngn aku dr skola SERI SELAMAT,sampai la SMTKK...uishhhh,mmg sama...hehehe
serius,aku mmg mencari kwn2 skola rendah,trutama ALIAA...rindu giler!
dia kwn pling rapat ngn aku...maklum la,time tuh,sm2 pengawas...
rehat pon sm2...alahai,rindu bangat!!!


kwn2 smua,nsb la jumpa korg dlm FB neh...alhamdulillah..
zaman skola rendah mmg indah sgt...
yg slalu bkumpul ngn aku,aliaa,am,muaz,hatta...
time tuh smua pngawas skola..


kalo la leh bkumpul balik...mest best!
kdg,kta xtau pe jd dlm psahabatan 1 tika dulu...
mcm2 leh tjadi..


ni la kuasa allah,ajal maut di tgn tuhan...
wat kwn2 sekalian,aku rindu korg smua!

Wednesday, November 25, 2009

celaru




salam..
ari2 yg aku lalui skg neh bgaikan mcm xde pe2 makna...ye,aku tramat rindukan seseorg..
dan yg pasti,dia bkn milikku..dan,aku bkn perampas..
ktaorg knl da hampir 1thn 7bln...alhamdulillah...tp spnjang pkenalan tu,byk yg kami lalui..
maklum la,aku sekadar menumpang ksh syg...


dan,aku xkan rmpas hak org len...kptsn nye,aku mtk phbgn kami terlerai even sbgai kwn skalipon..
ye,aku tramat sygkan dia...tramat syg..tp aku redha...dia hak org len,dan aku yakin dorg akn bhagia wlupon kdg2 krisis antara dorg teruk..
xpe...akan aku simpan perasaan neh...sape yg xnk dsygi dan menyayangi kan?
sikap aku lbih kpda kasih syg...kalo aku syg kan seseorg tu,aku akn syg btl2...
tp org xnmpk ksh syg aku tuh...xpe...pe leh aku buat?
mgkin blom ada org yg celik mata....


ntah np,akhir2 neh aku tringt2 si dia...gmbr2 dia dlm hp aku pon,mmg aku xtgk da...
teddy bear yg dia bg wktu valentine day tuh,mmg aku simpan baek2 dlm almari...
bkn untuk melupakan trus,tp untuk persediaan hdup...
means,aku akan cb lupakan dia..tp,kngan antara aku n dia,akn aku simpan kemas2 dlm hati aku...
wlupon aku dan dia xlgik bhubung,aku msh rs kan yg ikatan kuat antara kami...ntahla,mgkin hnya perasaan aku jek...


pnh 2x gf dia msj aku...maki baik pnya..
itu cta dlu la...nk djdikan cta,aku anta msj ucap salam pkenalan kami slama 1thn aritu...
time tu,dia g isi myk,hp dlm kete...awek dia plak yg bc msj tuh...kantoi la kan...
btubi2 dia anta msj kat aku,haram aku bls...mls la aku nk gduh2...
aku bkn jnis pmpuan yg lagik nk wat gf org naik angin bla bf dia ada affair ngn org len...
aku tau aku slh,tp...kmi hny kwn...!xlbih dr tu,wlupon msing2 ada perasaan syg...
ktaorg simpan lelok,sbb xnk kusutkan keadaan..
penyudahnya,aku undur diri...
mcm lagu DISANA MENANTI,DISNI MENUNGGU...


pe pon...aku ttp doakan yg tbaik dlm hbgn dia...
biarla smpai ke ank cucu...
aku bkn pompuan jht okehh...
ye,dia mmg lelaki yg perfect dmata aku...lelaki yg penuh dgn sifat ksh syg...
lelaki yg penuh dgn sifat hormat...sifat tolak ansur...
mga dia sntiasa ceria dsmping yg tsayang.....
aku bukan sape2..... 

Monday, November 2, 2009

aku,dia dan kamu... (*_^)

salam..
xtau nk update pe,tp tringt zaman dulu2....
time kecik2...time kanak2..time remaja...

besttttt....
time kecik2 biasa la,nakal...da beso pon sm jgk...hehehe
tp...tringt balik waktu jg opah kat kg...

time tu keadaan opah xbp mengizinkan...

tp opah still leh mencangkul blakang umah...still leh ngajo dak2 ngaji...
garang woooo...

rotan msti ader!
hehehe...
time jaga opah kat kg,aku bhubung ngn kezen aku si murni...waktu tu dia blaja kat melaka..
biasala,boring pnya pasal beb...surat menyurat la phubung kami...

mcm2 cta ktaorg balas...
sambil2 tu kutok2 gak laaa...hahaha
kalo antara ktaorg lambat balas,msti bising...hehehe
dlm surat tu,aku ada mtk cadangan dia nk bwk opah g mana....
aku cadangkan,nk bwk g boling....wakakakaka...
klako!
opah da la umur 70 lebih....xkan nk bawak g boling???
merepek!
mcm2 la ktaorg cta...tp cta yg masing2 wat ktaorg xleh nk benti ketawa!
mcm2 hal la aku wat ngn kezen aku neh...
time opah tdo,aku leh turun ikut pintu blakang,pastu g lepak kat bawah...ngn kezen aku laaa...
kdg2 tu,siap g mkn2 kat kedai kat pekan PARIT tu...hahaha
pnh 1 hari tu,ntah mcmna,opah kunci pintu blakang...terkedu aku xdpt masuk...waaaaaaaa
last2 nya,tpksa amik tindakan drastik,tdo ngn kezen aku!hahahaha
best2!!!
kdg2 tu mak dia siap masak2 lg...
paling best,char keautiaw...perghhhhhhhh....
rndu nya waktu tu....
nti akan ku upload surat2 kami...
hehehe...
pecah perot bc surat2 tu...hahaha

Monday, October 12, 2009

xde kje,carik keje..hehehe

salam..
balik keje smlm,tgk si demok tgh main kat luar..
nmpk jek kete aku,terketek2 dia lari masuk umah...tau takut!!!hahahaha

aku ni plak,smpai je umah bkn masuk dlm trus...handbag pon ltk luar jek..tudung pon xbukak..
hehehe...dok melayan bdk kecik ni la...
alaaaa bucuk mak lang ni...
gerammmm nye...

dlm dok mlayan si kecik tu,aku pon bgmbr laa....itu la tajuk kali ni,xde kje cri kje...hahahaha
mcm2 gmbr ada...
mak pon dok lpak luar umah smlam..
dgn berkain batik lgik..hahaha

tgkkkkkk...my love...hehehe..kete yg dlu bwrna putih,da tukar wrna biru,my favourite kaler...yeyyy
thanks dad!!!

haaa...ni acara prasan+mgedik sorg2..hahaha..
giler glamer btol...

yg ni adik laki aku n adik pompuan..abg n asha...with demokkkkk..
pe pon...happy ader korg smua!!!
muahhhhhhhh..love u all...




Wednesday, September 30, 2009

GEDIK SANTAI..

HEHE..
SBNR NYE XDE PE..
CM SMLM G KUAR MKN NGN DAYAH N KILA..

MEMEMBER SKOLA TKNIK DLU..
BEST JGK BLA SKALI SKALA KUAR NGN KWN2 KAN?
HAPPENING...


GMBR NGN DAYAH XDPT NK TGKP,SBB DAYAH TGESA2 NK BLIK OPIS..
KILA JE ADA SBB DIA IKOT AKU SMP OPIS..
MLS AKU NK NGANTO DIA BLIK..


HEHEHE
PE PON..HOPE PSAHABATAN KTA KEKAL HNDAKNYA..
AMINNN




RaYa 2009

salam..
lm xupdated blog..hehehe
raya kali mmg penat sgt..
bjalan merata2..dgn tetamu dtg umah lg..
wahhhh bz giler...
nsb la xgiler...
hehehe

sepanjang raya tu,memula g umah opah kat bota..
pastu g ipoh umah sedara mara..
waduhhhh..
dua hari pastu g klang plak,shah alam pon sm...
aduhaiii..

hehehe
tp xpe...janji hepi..
mmg hepi pon..
alhamdulillahhh

cantik x gmbr2 dlm ni?
meriah kan..



ok la..
nti br updated lg..hehehe
muahhhhhh2 to my family...syg korg!!!

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya!!!

Salamm...
Wahhh,lg bp ari je nk raya..
best2..
hehehe
bj raya pon da shopping kat sg besar aritu..
ayh tgah kaya,pe lg,cri la bju yg mahal2..
hehehe
moga2 raya thn ni lbh bmkna dr raya thn lpas..
smt ari raya kwn2...
yg ne blik kpg tu...hati2 k..
ingtla org tersayang..
nti sy upload gmbr raya k..
mohon ampun dan maaf andai ada slh dan slp..


Monday, September 14, 2009

CLEARWATER SANTUARY GOLF RESORT

Salam..
semalam,14/09/2009 ada majlis bbuka puasa di Clearwater Santuary Golf Resort,Batu Gajah..Majlis ni untuk staff Mozarif Enterprise di Ipoh,dan cawangan di Lumut..
Aku dan Rini lmbt smp skit sbb rini tpaksa masuk dlm base TLDM jap untuk bg bju pd husband dia yg duty smlm..
alhamdulillah,akhirnya smp jgk wlupon wkt masuk dlm resort tu jauh jgk ke dlm..dgn pokok2 je yg aku nmpk,seram dowww..hehehe
Pas bbuka ktaorg dok sembang2..wkt ni la nk bkenalan dgn staff di Ipoh,sbb ktaorg yg di Lumut ni jrg ke Ipoh melainkan jika ada urusan..
Bos Mozarif ni pakcik aku,aku hny bkeje disini hny untuk mjaga opis sni sbaik mgkin..alhamdulillah,da hmpir 5 bln keje disini..
Pas sembang2 ngn staff kat situ,aku pon dok la g salam2 ngn pakcik makcik aku yg dtg..
tmasuk la jgk sepupu2 ku..
xbyk yg menarik kat sni,tujuan majlis ni pon untuk mengeratkan silaturrahim antara bos dan pkeja..
tgh dok sembang2 ngn makcik,pakcik aku bg sampul surat yg berisi duit gaji kami staff Lumut..
huiyoooo...awl gla gaji!!
hujung bln nti,mkn pasir!hahaha
bla da setel smua,aku n rini brangkat pulang..
tp sblm tu,makcik yg ku pgl MAK KECIK sbb kecik,tpn aku suh pegi ke blkg..rupa2nya,aku n rini dberi 1 bakul yg comel yg diisi dgn kuih2 raya..
hehehe,sweet jek!thanks mak kecik..xlupa jgk pd pakcik aku,CIK KUAN..
smp umah smlm,dlm kul 10 lbh..eh...sblm tu aku nk cta 1 insiden yg aku rs nk tgelak..hehehe
wkt balik smlm,aku drive,sbb sian aku tgk rini yg sarat mengandung ank kedua..kat Sri Iskandar,aku benti untuk isi myak..
rini pon g la ke kaunter n bli air kat dlm..
aku ni dgn cnfident nye,isi la myak,skali tekan pump tu,terpancut myk petrol ke bju kurung aku!!
walaweyyyyy...hampeh btol!mjerit aku..hahaha
da hbs isi myk,aku pon parking kat tepi smentara tgu rini kuar..
aku bg kunci kete pd rini,n g toilet..
just basuh2 je untuk hilangkan bau,tp xmau pon..hehehe
arghhhh,lantak kan!!
SILER PERHATIKAN BJU TU YE,BKN ORGNYE..HEHEHE
masuk je kete,aku bkak baju kurung,just tgl baju itam kat dlm..opsss,nk bgtau ye..sy pkai bju kurung yg jarang,tp pakai bju itam..aku nk terangkan pon xtau mcmn...hehe..
panas dowww..adehhh..nk buat mcmana,da nsb..hehe
dlm pjalanan pulang,ujan plak..xla lebat sgt..
smp kat ayer tawar,ujan pon da benti..alhamdulillah..
ha,bbalik pd cta td..
sampul yg berisi duit tu,aku bukak..
mcm tebal..gaji aku rm900.00,xkan tebal mcm ni?
kira pnya kira,mak aihhhhh!!RM1450.00???
uishhhh..biar btl pakcik aku bg duit raya sbyak RM550??huiyooo...xsgka btol aku!
NI LA DUIT TU,RM1450.00..
hehehe,tape2..duit ni leh aku byr sgala pe yg ptt..nti xla pening..
tma ksih la pd Bos aku A.K.A my uncle!
pe pon,best!! THUMBS UP for MOZARIF ENTERPRISE!!
Al-kisahnya,sebahagian duit tu,RM200,aku telah tukar untuk duit raya..nsb le sng dpt..
TARAAAA!!NI LA DUIT TU..YEYYY..

Sunday, September 13, 2009

Sumpahan Ikan Tapah

Salam..
Da lm xupdated blog..
arini aku nk bcerita psl Sumpahan Ikan Tapah..
ini kisah benar dr keturunan Pandak Logam..
aku jgk tmasuk dlm kturunan Pandak Logam..Bukti nya,kturunan Pandak Logam dilarang sm skali untuk memakan,menyentuh ikan tapah..
ok,aku akn crita mengenai Sumpahan Ikan Tapah ni..
Keturunan Pak Kaduk jika tkena air ikan tapah akan alami gatal2,sakit kulit tbakar.Hasmah(moyang aku),menceritakan pengalaman mengalami sakit spt kulit tbakar krana tsentuh ikan air tapah..SUMPAHAN ikan tapah shingga kini trus mnjadi misteri trutama membabitkan waris Pak Kaduk yg pcaya keturunan lelaki itu tidak boleh menaniaya,memakan atau mengkhianati secara sengaja atau x,ikan bkenaan.
Cerita ini bmula dr mulut ke mulut dan dkumpulkan Pandak Logam Pandak Demat,seorg drpd ktrunan Pak Kaduk yg tbabit sepenuhnya menyimpan dan menjaga emas kerongsang ikan tapah.
Pak Kaduk adalah berasal dari keturunan raja yg berasal dari negeri Siak,sumatera merantau ke Tanah Melayu.Pak Kaduk memulakan pelayaran ke Perak untuk mcri tmpt bru,akhirnya smp di tepi Sg Perak bnama Lambor (menurut cerita mulut Pandak Logam) di Kg Pulau,Lambor Kiri.Hobi Pak Kaduk ialah myabung ayam.Ayam yg dpelihara dinamakan Biring Si Kunani.Berita khebatan ayam sabungan Pak Kaduk mndapat phatian Sultan,lalu baginda mencabar Pak Kaduk dgn syarat yg dtetapkan.
Syaratnya-ayam Pak Kaduk hendaklah dtukarkan dgn aym sultan yg bnama si Jalak Putih Mata.Pertaruhan-kampung halaman dan isi rumah dan syarat dipihak sultan pula,Pak Kaduk akn dberikan sbahagian kuasa memerintah dan kwsn ngeri jika aym sultan kalah.Sprti yg djangkakan,aym Pak Kaduk menang,Pak Kaduk sorak kemenangan,walhal beliau tlupa aym tsebut tlah ditukarkan dgn aym sultan ketika awl pjanjian.Selepas pengumuman dibuat,barulah Pak Kaduk tersedar bhwa beliau telah kalah,maka dgn itu,tergadai lah kampung halaman dan isi rumah Pak Kaduk.
Dengan sehelai sepinggang,Pak Kaduk pon membawa diri ke tepi sungai dan tinggal di sebuah dangau bsama kucingnya.Sambil memikirkan masa hadapannya,kucing itu dtg smbil mengiau2 dan mgigit kaki Pak Kaduk seakan ingin memberitahu sesuatu.Lalu,beliau pun mengikut kucing itu ke tepi sungai,dan beliau tlihat disitu,terdampar seekor ikan tapah yg sgt besar.Pak Kaduk pun blari ke dangau,dan mengambil mata tuai yg tselit di celah atap lalu dibelahnya perut ikan tersebut,keluarlah emas dgn byknya.Pak Kaduk bsyukur dan beranggapan itu rezeki dr ALLAH.Pak Kaduk pun mnjahit smula perut ikan tapah itu,dgn mggunakan jarum dan berbenangkan urat btg pisang lalu melepaskan ikan itu semula ke dlm sungai.Ketika ini lah Pak Kaduk melafazkan sumpahnya yg bbunyi;
"Mulai hari ini dan kehadapan,aku tidak myabung lg,dan aku,ank isteri aku,cucu cicit aku,piat piut aku,empas2 endaun,entahkan ia entahkan bkn tidak boleh memakan,menaniaya atau mengkhinati ikan tapah.barang siapa melanggar sumpah ku,akan mendapat sakit gatal,melecur dan bengkak2,kiranya thn badan tidak selamat hdupnya.."
Ikan tapah trus menyelam dan timbul skali seolah2 mengucap selamat tinggal dan kmudian hilang..Selepas itu,Pak Kaduk pun menebus semula kampung halamannya.
Emas Kancing Sebagai Penawar
Emas Kancing adalah satu2nya saki baki emas yg dtemui dlm perut ikan tapah yg msh ada,ia bbentuk 'empat segi iris wajik' digunakan sbgai keronsang bju wanita.Jumlah yg ada skg sbyk 3keping dan inilah yg dgunakan sbagi penawar kpada cucu atau kturunan Pak Kaduk yg kbykan nya tggl disekitar Sg Perak,jika tkena sumpahan bisa ikan tapah.
Kini,emas kerongsang ikan tapah itu djaga oleh seorg keturunan Pak Kaduk yg kesembilan yg bnama Hasmah Pandak Logam yg kini tggl di Kg Tua,Bt 16,Lambor Kanan.

Friday, September 4, 2009

Sepetang Bersama Cik KURUS Syg

salam..
smlm blik keje trus mandi,pastu melayan cik kurus tu..
hehehe
geram jek..
mlm smlm jgk,xlena tdo dibuatnya..
leh plak dia bgn tghmlm,smpai ke subuh trus xtdo2..
alahai cik kurus,np la ni syg...?
meragam lak tu smp pagi..
aku yg jd geram..aku mrh2 si kecik tu..
last2..mengamuk dia kne mrh..
kat mak pon dia xnk..
aku amik dia,trus senyap..
mak ckp,pandai si kecik ni,sape yg mrh dia,org tu jgk la yg kne pujuk..
trus cik kurus senyum..
xjd aku nk marah lg..
hampeh..
kdg2 xtau nk tafsirkan perasaan ni..
sonok ada dak kecik..tp kdg2 letih gak kan..
ni br jg ank org..ank sndri xtau la mcmana nti..
hehehehe..
pe pon..sonok cik kurus ada drumah tu..

Wednesday, September 2, 2009

Cik K.U.R.U.S

salam...
arini aku nk bercerita tntg Nurul Natasya Alesha..
sape tu...??hehehe

sbnrnye,alesha ni fmly aku br je jg dia...
mama nye keje kat melaka..
papa nye keje kat lumut..

sbnrnye,papa alesha kwn aku masa di boustead...
mgkin disbbkan aku pnh jg alesha 1 tika dulu,itu yg buat dorg pcaya pd family aku untuk jg ank dorg...

alhamdulillah..
skurang2nye,xla sunyi umah tu...

wktu memula alesha dtg umah,mmg msih blom menerap lg..
tp...xsmpai sehari je mama n papa dia anta,da mula balik kan badan dia..
hehehe
sweet sgt..

aku pgl alesha ni,CIK KURUS..
ne x nye,da mmg kurus..
hehehe
kalo pgl cik kurus,mmg dia pndg pnya..
hehehe
geram tgk dia..
smlm..aku g smyg terawih kat masjid..
jd aku suh la mak jg cik kurus..
balik smayang,ingtkan cik kurus da tdo..
rupa nye idak...

mak siap bebel lg..."amik ank kamu ni...dr kamu pegi smp kamu da balik..xtdo2.."
hahahaha..
lawak btol..mgkin cik kurus da biasa tdo ngn aku...
aku amik cik kurus,aku bedung dia,trus aku masuk kan dia dlm buaian..
xsmp 10minit trus cik kurus tdo..
hehehe..

hai cik kurus....mcm2 hal...
hehe..kdg2 tu bla ltak je atas tilam,trus melalak..
da pndai skg...dia tau rmai yg rjin mlayan dia,dia wat prangai...
hehehe..
cik kurus,cik kurus..

Thursday, August 27, 2009

O.N.L.Y_O.N.E

Mak..
ksh syg ku pd nye,amat mendalam..
aku dapat melihat kesusahan mak sbb aku yg sentiasa ada bsama mak di rumah..
kdg2,kami bertelingkah..maklum la,kdg2 ada sesetengah pkara buat kami xsependapat..
mak cukup tabah mhadapi segala rintangan dan masalah yg xhenti2 melanda diri mak..
apatah lg,dgn keretakan antara mak dan ayah 1 tika dulu..












alhamdulillah,skg hny ada masalah2 kecil melanda..
andai mak xdpt tangani masalah2 ni..da tentu mak da susah hati..
aku tau,mak cb untuk mjdi seorang yg tabah sebaik mungkin..
aku masih ingat lg,lpas kematian opah,mak jatuh sakit..sampaikan masuk hspital..
aku la yg menemani mak di hospital..

pas balik keje,aku amik baju drumah,kmudian trus g hspital,tdo sn..
pkul 8 pg,trus aku g tmpat keje..itu la rutin aku selama mak dhospital..
mak harus djaga,apatah lg,mak ada sakit asma..
pe skalipon..aku mmg sygkan mak..
kdg2 xde niat nk lawan ckp mak..
mak la kwn aku dunia akhirat..
always love u,mum..

Wednesday, August 26, 2009

Moreh Di Kampung

salam..
smlm,aku sekeluarga bbuka di kampung ayah..
opah buat moreh di masjid..
adik bradik ayah,smua ada..
riuh jgk umah opah jd nye..
ye la,cucu2 ramai yg balik..
yg kecik2 smua dok berlari2 kat atas..
bgegar umah..hehehe
yg ne ank2 dara,makcik2 smua kat dapur tlg hidang makanan2..
bla tgk smua tu,best jer..kan?
ne x nye,smua bkumpul..
wlupon kami xrapat dgn adik bradik ayah,wlu mcmna skalipon,dorg ttp makcik dan pakcik ktaorg..
opah..hmmm..tgk smlm,da xbp larat..
sambil duduk atas bangku,tgk kerenah ank2 dan cucu2..
panjangkan la umur opah..ya allah..
bla tgk opah smlm,teringat plak pd opah parit yg da meninggal..
rindu sgt kat opah..
teringat saat2 bbuka bdua je ngn opah..
alahai...menitik airmata aku..
moga opah dtmpat kan bsama2 org yg beriman..amin..
pe yg aku harapkan,ikatan keluarga xputus wlu pe jua keadaan skalipon..
insyaallah..


PERGI X KAN KEMBALI


bla teringatkan kematian,teringat aku pd arwah abg dan kakak mak yg br meninggal..
arwah pak long meninggal disebabkan kegagalan jantung berfungsi dgn baik..
apatah lg,hati pak long bengkak..
keluarga aku ckup rapat dgn pak long,apatah lg mak sbgai adik yg xlupa jenguk pak long stiap kali kami g shah alam..
allah amik nyawa pak long pd umur 72thn xslp aku..
seminggu kmudian,arwah mami plak tlantar di hospital..
punca pd mulanya,mami tjatuh dr motor pas amik cucu2 blik skola di kg balun,slim river..
bla dimasukkan ke hspital,mami msih dlm keadaan baik..
bla dilihat pd zahirnya,muka arwah mami mmg saling xtumpah sprti opah parit..
beberapa hari di hspital slim,mami tpaksa di bawa ke hsptal ipoh..
menurut doktor,nk scan otak...
waktu tu,kami menangis..
sedih tgk keadaan mami..
nurse yg dlm ambulance apatah lg..aku dpt lihat airmata nurse tu..
balik dr ipoh,mami dimasukkan ke wad i.c.u..
ya allah..sebak ati aku ketika tu..
aku cm bayangkan andai mak aku yg berada di dlm wad tsebut..
astaghfirullahhhhh..
mintak dijauhkan smua tu..
sehari selepas tu,mami meninggal..
innalillah wainnalillah hirrojiun..
kami bergegas ke slim river dr sitiawan..
sampai di slim,aku dpt saksikan upacara mandi mayat..
di depan mata aku sndri,smpai la jenazah di kapankan..
aku lihat,jenazah senyum je..
sungguh,ni bkn rekaan..
arwah mami mmg baik orgnye..
tlalu baik..
jd,xmustahil jenazah dlm keadaan yg sedemikian rupa..
alhamdulillah smua bjalan dgn lancar..
jenazah slamat dikebumikan..
moga arwah pak long dan juga arwah mami dtmpatkan bsama org2 yg beriman..
al-fatihah.. 

Tuesday, August 25, 2009

P.E.R.M.A.T.A_H.A.T.I

kehadiran Naqhafid Haikal dlm hidup kami sekeluarga,btl2 buat kami ceria..
dgn keletah dia yg cukop mencuit hati..dgn tingkah laku nye yg buat ktaorg geram..
ala,syg...kdg2 pe yg kta buat,di ajuk nye balik..pandai sungguh







..kdg2,bla dia xde rs sunyi umah tu..mak apatah lg,asek tringat pd baby ni.. sabar la mak..ank org,kta kne jgk bg balik 1 hari nti..
nk tgu farish balik,lambat lg..
yg si farish plak (ank chik),1 hal..
xnk kat org..asek bkepit ngn mama papa dia..
geram btol..
long pon blom ada ank lg..da 3thn kawen..
mak ternanti2 ank long sbnrnye..
mgkn blom ada rezeki agknye..
xpela..sabar menanti..
sabar ye mak...!!


Monday, August 24, 2009

WEDDING AZIE+FIRDAUS

080809..tarikh keramat bg azie bakeri...
jika diikutkan,rmai yg pegi mambau,n9..
tp..bla masing2 sibuk,dan ada hal...aku je la yg gagahkan diri g mambau..
alhamdulillah,smpai jgk..
dan,aku xsgka azie knl aku lg..hehehe
ingtkan xknl..kalo xknal,wat malu aku je dtg..hehehe











alhamdulillah,smua bjalan lancar..
aku blik pon kol 2 wktu tu..
pjalanan dr mabau-klang,amik masa 3jam..
itu pon dicampur dgn SESAT!
hehehe
moga azie kekal bahagia ke akhir hayat,dan cpt2 dikurniakan ank yg comel..
AMIN......

KASIH ANTARA KITA



A.K.K GURLS 2001-2002
salam..
rindu rasa hati nk bjumpa dgn kwn2 lama di SMTKK..
maklum la,da 7thn meninggalkan alam psekolahan..
kbyakan dari dak A.K.K pon,rmai yg da kawen..
alhamdulillah,jodoh korg smpai dlu..
aku jgk tumpang gembira..
tambahan plak,ada yg da pon punyai cahaya mata,ada jgk yg masih menunggu permata hati..
eita skg da pon bgelar ibu kepada seorg ank lelaki..
murni plak,da mengandung 3bln hasil pkahwinan dia dgn en.hafiz..hehehe
syue..brita yg aku dgr aritu,bgitu menyayat hati..
ank yg dkandung slama 3bln,pegi tnpa diduga..
xpe la syu syg,ada rezeki 1hari nti..bykkan bsabar k..
rindu sgt nk kembali ke alam skola..
apatah lg,hdup dikelilingi kwn2 tsyg..yg dirindui..
mcm2 mslh yg dlalui bsama..
susah senang,K.I.T.A lalui bsama..
untuk teman2 tsyg..moga kalian sihat walafiat hndaknye dsamping org2 tsyg..
harapan aku..moga kta akn ketemu kmudian nti..
syg korg!!